Register    Login    Forum    FAQ    PinSimDB.org

Board index » Future Pinball » BAM corner




Post new topic Reply to topic  [ 2241 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 225  Next
Author Message
 Post subject: Re: Better Arcade Mode - MOD for Future Pinball
 Post Posted: Mon Mar 25, 2013 6:23 pm 
Offline

Joined: Thu Sep 29, 2011 12:12 pm
Posts: 11
Anxious to try the static cam. The Wii mode might be an interesting weekend project.


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Better Arcade Mode - MOD for Future Pinball
 Post Posted: Mon Mar 25, 2013 6:31 pm 
Offline

Joined: Sun Feb 24, 2013 9:42 am
Posts: 364
Some MSCVR100.dll missing. Does this make any sense to you?


Last edited by Returnee on Mon Mar 25, 2013 7:23 pm, edited 1 time in total.

Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Better Arcade Mode - MOD for Future Pinball
 Post Posted: Mon Mar 25, 2013 6:36 pm 
Offline

Joined: Mon Mar 25, 2013 4:02 pm
Posts: 1001
MSCVR100.dll is part of Microsoft Visual studio.
Most games installers install this... i forgot....

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5555
Download & install. It will work

_________________
http://www.ravarcade.pl
Better Arcade Mode
current BAM version: v1.4-267, released: Nov 9, 2019


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Better Arcade Mode - MOD for Future Pinball
 Post Posted: Mon Mar 25, 2013 6:50 pm 
Offline

Joined: Thu Sep 29, 2011 12:12 pm
Posts: 11
Needed the file as well.

I tried it, however arcade mode will not work. There is no "switch" in the FP program that turns on arcade mode. You have to use /arcaderender on a shortcut, but even this method does not turn it on for this .exe. It just goes to the standard full cabinet (from the front) view. Also, when I hit "~" no menu comes up.


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Better Arcade Mode - MOD for Future Pinball
 Post Posted: Mon Mar 25, 2013 6:57 pm 
Offline

Joined: Mon Mar 25, 2013 4:02 pm
Posts: 1001
ImpulsE69 wrote:
Needed the file as well.

I tried it, however arcade mode will not work. There is no "switch" in the FP program that turns on arcade mode. You have to use /arcaderender on a shortcut, but even this method does not turn it on for this .exe

I use last version of future pinball (1.9.1.20101231).
Run FPLoader.exe (you can run with args so in cmd line: "/BAM/FPLoader.exe /arcaderendere").
Set in FP settings Arcade Mode
Run game.

It should work.
Press ~ - for menu, it should work.

_________________
http://www.ravarcade.pl
Better Arcade Mode
current BAM version: v1.4-267, released: Nov 9, 2019


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Better Arcade Mode - MOD for Future Pinball
 Post Posted: Mon Mar 25, 2013 7:08 pm 
Offline

Joined: Sun Feb 24, 2013 9:42 am
Posts: 364
Interesting approach right there :)


Last edited by Returnee on Mon Mar 25, 2013 7:22 pm, edited 1 time in total.

Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Better Arcade Mode - MOD for Future Pinball
 Post Posted: Mon Mar 25, 2013 7:15 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Feb 27, 2012 10:39 am
Posts: 1908
Congratulations for the efforts, seriously the video look good.
3 things I am concern though:

1. no one use command line to launch table. I surely don't and surely am not interested in learning how to do so. 99% of the user here are in the same position I am. Clueless when it come to programming. So can you propose another solution.

2. The tilde sign on a french Canadian keyboard is impossible to find. no it is not located wisely under the escape key. not with alt, shift or another key combination. So, it is possible to map the menu to another key, which is simpler to find than that one?

3. you should warn the people that all the FP menu disappear...

_________________
add me to SKYPE : steve.paradis49


Last edited by HappyCab on Mon Mar 25, 2013 7:40 pm, edited 1 time in total.

Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Better Arcade Mode - MOD for Future Pinball
 Post Posted: Mon Mar 25, 2013 7:29 pm 
Offline

Joined: Mon Mar 25, 2013 4:02 pm
Posts: 1001
To: Returnee
I scale table. Set all Scale X/Y/Z = 1.20 (so part of table up/down is off screen)
There is nothing to compensate. View is right. If you set Cam low (clouse to table surface) and look on table form other point than Cam, the table will look "wired". This is normal (and math is correc :) realy)

_________________
http://www.ravarcade.pl
Better Arcade Mode
current BAM version: v1.4-267, released: Nov 9, 2019


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Better Arcade Mode - MOD for Future Pinball
 Post Posted: Mon Mar 25, 2013 7:35 pm 
Offline

Joined: Mon Mar 25, 2013 4:02 pm
Posts: 1001
HappyCab wrote:
Congratulations for the efforts, seriously the video look good.
2 things I am concern though:

1. no one use command line to launch table. I surely don't and surely am not interested in learning how to do so. 99% of the user here are in the same position I am. Clueless when it come to programming. So can you propose another solution.

2. The tilde sign on a french Canadian keyboard is impossible to find. no it is not located wisely under the escape key. not with alt, shift or another key combination. So, it is possible to map the menu to another key, which is simpler to find than that one?


1. I use cmd line as example. In hyperpin config for FP ( hyperlauncher.ahk ) is:
Code:
;********************************Future Pinball********************************
else if (systemName = "Future Pinball" && executable = "Future Pinball.exe")
{
hideDesktop()
Hotkey, %exitEmulatorKey%, CloseProcess
Run, "G:\Hyperspin\Future Pinball\Future Pinball.exe"
;my emupath
Runwait, "%emuPath%%executable%" /open "%romPath%%romName%%romExtension%" /play /exit %emuPath%, Hide UseErrorLevel
Process, waitClose, %exectuable%
process, close, X-Pinball.exe
}

so to run FPLuncher you change line:
Run, "G:\Hyperspin\Future Pinball\Future Pinball.exe"
to
Run, "G:\Hyperspin\Future Pinball\BAM\FPLuncher.exe"

2. Which key will be ok? Some letter?
Let me now and tomorrow i will change to that key.

_________________
http://www.ravarcade.pl
Better Arcade Mode
current BAM version: v1.4-267, released: Nov 9, 2019


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Better Arcade Mode - MOD for Future Pinball
 Post Posted: Mon Mar 25, 2013 7:41 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Feb 27, 2012 10:39 am
Posts: 1908
I don't use Hyperpin, and never will. Personal choice and mostly because I develop table and have a touchscreen to operate my cab.

for the Letter...why not make a small config text file so we can put the one we want.


Also, is there a way to use the light, maybe with example? I have maxed out every light setting up to 15000 an can there is merely no effect on the table.

Beside my comments don't get me wrong..I like what you did very much it is at last...a dream came true!

_________________
add me to SKYPE : steve.paradis49


Top 
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 
Post new topic Reply to topic  [ 2241 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 225  Next

Board index » Future Pinball » BAM corner


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

 
 

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to: